Verwijspraktijk Amsterdam Zuid balie

Patiënten

U heeft van uw tandarts/behandelaar een verwijzing of verwijsbrief gekregen voor één van onze specialisaties Endodontologie, cosmetische tandheelkunde of Implantologie.
Patiënten die niet in het bezit zijn van een verwijsbrief en geen eigen tandarts hebben, kunnen ons een email sturen met uw vragen. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk antwoorden.

Op deze pagina zullen wij patiënten zoveel mogelijk informatie geven over de te verwachten behandeling. U kunt onder Endodontologie, of Implantologie algemene informatie vinden over het vakgebied.

Op het moment dat wij van uw tandarts/behandelaar een verwijsbrief hebben ontvangen, zullen wij contact met u opnemen om een afspraak te maken voor een consult.

Neemt u bij het eerste consult de verwijsbrief mee van uw behandelaar, de ingevulde vragenlijst over uw gezondheid, en een identiteitsbewijs.

Het consult

De specialist stelt een diagnose tijdens dit consult en maken vervolgens een behandelplan voor u.
Wij bespreken uw ingevulde vragenlijst over uw gezondheid en nemen, indien noodzakelijk, een röntgenfoto. De behandeling wordt met de patiënten doorgesproken als ook de kosten en de eventuele risico’s van de behandeling. Uw vragen zullen worden beantwoord en u krijgt een begroting mee.
Deze begroting is erg belangrijk en kan nare verrassingen voorkomen. Neem contact op met uw verzekeraar om de begroting te bespreken. U krijgt dan duidelijk te horen wat er wordt vergoed en dus ook wat u zelf moet betalen.

De behandeling

Indien u akkoord gaat met het behandelplan, zullen wij een behandeling in plannen. Wij hebben eventueel nog overleg gehad met uw behandelaar/tandarts.
U krijgt uitvoerig informatie mee over hetgeen u kunt verwachten. Ook kan het zijn dat u voor uw behandeling antibiotica moet gebruiken. Dit wordt uitvoerig met u besproken.
Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen. Ook bij complicaties of pijn kunt u ons direct benaderen. Het komt niet veel voor maar wij zorgen ervoor dat u direct kunt langskomen.

De verwijzer/tandarts wordt na de behandeling uitvoerig geïnformeerd.  U wordt na de behandeling weer terug verwezen naar uw tandarts /behandelaar.

De Controle

Na ongeveer een jaar zullen wij de patiënten oproepen voor een controle. Aan deze controle zijn helaas kosten verbonden, die normaal door uw verzekeraar worden vergoed.
Wij zullen indien gewenst een röntgen foto maken en het resultaat van de behandeling evalueren.

Afzeggen van de afspraak

Het kan altijd voorkomen dat een afspraak niet uitkomt. Zeg deze dan tenminste 48 uur van te voren af. Het betreft hier een specialistische behandeling en wij kunnen dan iemand anders helpen.

Er worden geen kosten in rekening gebracht als u een geplande afspraak minimaal twee werkdagen van tevoren wilt wijzigen. Als u daarna (dus binnen 48 uur) uw afspraak wilt wijzigen, brengen we de voor u gereserveerde tijd in rekening. Laat ons dus zo spoedig mogelijk weten als u een afspraak moet verzetten. Wij hopen op uw begrip in deze.
Vergeet u een afspraak dan moeten wij deze kosten helaas in rekening brengen.

KNMT:  Nederlandsche Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde.

Neem contact op met Verwijspraktijk Amsterdam
tel: 020 670 2052
email: info@verwijspraktijk-amsterdam-zuid.nl