Verwijspraktijk Amsterdam Zuid balie

Tandheelkunde Amsterdam

Bij Verwijspraktijk Amsterdam kunt u terecht voor specialistische tandheelkundige behandelingen. Dit soort behandelingen vallen dus niet onder de standaard behandelingen die uw reguliere tandarts voor u uitvoert.

Het consult

De specialist stelt een diagnose tijdens dit consult en maken vervolgens een behandelplan voor u.
 Wij bespreken uw ingevulde vragenlijst over uw gezondheid en nemen, indien noodzakelijk, een röntgenfoto. De behandeling wordt met de patiënten doorgesproken als ook de kosten en de eventuele risico’s van de behandeling. Uw vragen zullen worden beantwoord en u krijgt een begroting mee.

Deze begroting is erg belangrijk en kan nare verrassingen voorkomen. Neem contact op met uw verzekeraar om de begroting te bespreken. U krijgt dan duidelijk te horen wat er wordt vergoed en dus ook wat u zelf moet betalen.

De behandeling

Indien u akkoord gaat met het behandelplan, zullen wij een behandeling in plannen. Wij hebben eventueel nog overleg gehad met uw behandelaar/tandarts. 
U krijgt uitvoerig informatie mee over hetgeen u kunt verwachten. Ook kan het zijn dat u voor uw behandeling antibiotica moet gebruiken. Dit wordt uitvoerig met u besproken.
 Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen. Ook bij complicaties of pijn kunt u ons direct benaderen. Het komt niet veel voor maar wij zorgen ervoor dat u direct kunt langskomen.

De Controle

Na ongeveer een jaar zullen wij de patiënten oproepen voor een controle. Aan deze controle zijn helaas kosten verbonden, die normaal door uw verzekeraar worden vergoed.
 Wij zullen indien gewenst een röntgen foto maken en het resultaat van de behandeling evalueren.

Afzeggen van de afspraak

Het kan altijd voorkomen dat een afspraak niet uitkomt. Zeg deze dan tenminste 48 uur van te voren af. Het betreft hier een specialistische behandeling en wij kunnen dan iemand anders helpen.


Er worden geen kosten in rekening gebracht als u een geplande afspraak minimaal twee werkdagen van tevoren wilt wijzigen. Als u daarna (dus binnen 48 uur) uw afspraak wilt wijzigen, brengen we de voor u gereserveerde tijd in rekening. Laat ons dus zo spoedig mogelijk weten als u een afspraak moet verzetten. Wij hopen op uw begrip in deze.
 Vergeet u een afspraak dan moeten wij deze kosten helaas in rekening brengen.

Onze deelgebieden

Na verwijzing van uw eigen tandarts of behandelaar maakt u bij ons een afspraak. Deze afspraak kan voor uiteenlopende behandelingen zijn. De tandheelkundigen van Tandheelkunde Amsterdam zijn gespecialiseerd in onderstaande deelgebieden.

Orthodontie

We hebben ervoor gekozen om Invisalign te gebruiken in plaats van een traditionele orthodontische behandeling. Invisalign heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van gewone beugels. Het belangrijkste voordeel is dat de transparante beugel praktisch onzichtbaar is. Bovendien biedt het meer comfort en kunt u de beugel gemakkelijk verwijderen. Met minder bezoeken aan de orthodontist en een professioneel behandelplan zorgt Invisalign voor een efficiëntere behandeling.

Implantologie

Als een tand of kies niet meer gezond is en getrokken moet worden, biedt een implantaat een mogelijke oplossing om uw gebit te herstellen. Met implantologie vervangen we de natuurlijke wortel van uw tand of kies door een implantaat. Dit is de basis waarop we een prothese plaatsen. De prothese is bijvoorbeeld een enkele kroon of het implantaat dient als steunpunt voor een kunstgebit.

Endodontologie

Endodontologie staat ook wel bekend als een wortelkanaalbehandeling of een zenuwbehandeling. Tijdens de behandeling maken we het wortelkanaal schoon, zodat ontstekingen oplossen en deze de wortelpunten niet verder kunnen aantasten. Deze specialistische behandeling voeren we bij Verwijspraktijk Amsterdam uit als de behandeling door uw eigen tandarts niet het gewenste resultaat had.

Parodontologie

Heeft u last van tandplaque of parodontitis, dan is het noodzakelijk dat u uw tanden laat schoonmaken. Hiermee voorkomt u dat er ernstige ontstekingen aan uw tandvlees ontstaan. Deze ontstekingen kunnen bijvoorbeeld het verlies van tanden tot gevolg hebben. Het schoonmaken van uw gebit vindt in principe plaats bij uw eigen tandarts. Maar bij een ernstige vorm van parodontitis is het raadzaam om dit door een specialist op het gebied van paradontologie te laten behandelen. 

Cosmetische tandheelkunde

Na een cosmetische tandheelkundige behandeling heeft u een gezond en mooi gebit. Als het noodzakelijk is voor de gezondheid van uw gebit, dan zullen daarvoor implantaten of andere tandheelkundige oplossingen aangebracht worden. Bij cosmetische tandheelkunde gaat het dus om het totale resultaat en niet alleen om het optisch verfraaien van uw gebit. 

Mondhygiëne

Vaak hebben tandartspraktijken een eigen mondhygiënist. Maar als dat niet het geval is, dan kunt u daarvoor met of zonder verwijzing bij onze praktijk in Amsterdam terecht. Een mondhygiënist maakt uw gebit en uw tandvlees schoon. Het is in principe een preventieve behandeling, waarbij u een keer per half jaar uw gebit laat reinigen. Heeft u gebitsproblemen waarbij er bijvoorbeeld sprake is van tandvleesaandoeningen of tandbederf? Dan kunt u tevens van uw tandarts een doorverwijzing krijgen voor een behandeling van de mondhygiënist.

Tandheelkunde in Amsterdam: neem contact op voor specialistische tandzorg

De oorzaken van gebitsklachten zijn uiteenlopend en soms alleen met specialistische behandelingen opgelost worden. Zoekt u naar tandheelkunde in Amsterdam, dan kunt u na verwijzing van uw tandarts of behandelaar terecht voor specialistische tandzorg. Tijdens het behandeltraject houden we contact met uw tandarts, zodat deze op de hoogte blijft van uw situatie. Een jaar na de behandeling komt u nog een keer naar onze praktijk voor een nacontrole.

Blijf niet met uw klachten rondlopen, maar maak een afspraak voor een consult. Op basis van de gestelde diagnose maken we een behandelplan. U krijgt tevens een specificatie van de kosten in de vorm van een begroting, die u aan uw zorgverzekeraar kunt overleggen.

KNMT:  Nederlandsche Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde.