Mondhygiënist

Op verwijzing van uw eigen tandarts of op eigen initiatief kunt u terecht bij de mondhygiënist van de Verwijspraktijk in Amsterdam Zuid. Een mondhygiënist is gespecialiseerd in de preventie en verzorging van uw gebit en tandvlees om tandbederf en tandvleesaandoeningen tijdig te analyseren en te behandelen.

Bel 020 670 2052 Mail ons

Optimale mondgezondheid

Zorg voor een optimale gezondheid van uw gebit en tandvlees en bezoek minimaal 2x per jaar onze mondhygiënist. Heeft u geen eigen tandarts? Dan is het mogelijk om zelf een afspraak te maken. U kunt natuurlijk ook via uw tandarts een afspraak maken.

Een goede mondhygiëne is niet alleen van belang voor de gezondheid van uw gebit en tandvlees, het speelt ook een rol bij uw algemene gezondheid. Uw tandarts kan vaststellen dat uw mondverzorging niet optimaal is en u een doorverwijzing geven naar de mondhygiënist.

U bent een tandarts of verwijzer

Bent u een tandarts of verwijzer en zoekt u een geschikte praktijk met een mondhygiënist voor uw patiënt? Bij Verwijspraktijk Amsterdam staat kwaliteit, vertrouwen en een persoonlijke aanpak centraal. U kunt uw patiënt eenvoudig aanmelden via ons digitale verwijsformulier. Na de behandeling bij de mondhygiënist brengen we u op de hoogte van de uitgevoerde werkzaamheden.

Meld uw patiënt aan Bel 020 670 2052

U bent een patiënt

In de meeste gevallen bezoekt u onze mondhygiënist in Amsterdam op verwijzing van uw tandarts of een verwijzer. Heeft u geen eigen tandarts, maar wilt u wel onze mondhygiënist bezoeken? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden graag uw vragen.

Neem contact met ons op Bel 020 670 2052

Wanneer is het nodig om een mondhygiënist te bezoeken?

Heeft u bepaalde klachten, dan adviseren we om altijd even een bezoekje in te plannen. Aan welke ongemakken kunt u denken? Tandplak of tandsteen komen veel voor en de mondhygiënist helpt u hier eenvoudig vanaf. Ook gevoelige tanden, bloedend tandvlees, een vervelende smaak in uw mond of een slechte adem zijn redenen om naar een mondspecialist te gaan.

Wat doen onze mondhygiënisten in Amsterdam ?

Allereerst bekijkt onze mondhygiënist in Amsterdam wat de staat van uw tandvlees en gebit is. Vervolgens helpt onze monddeskundige u verder met aandoeningen aan uw tandvlees, tanden en kiezen. Ook het reinigen van worteloppervlakken, het verwijderen van aanslag, tandsteen en tandplak zijn dagelijkse bezigheden van onze mondhygiënist in Amsterdam Zuid.

Vergoedt mijn zorgverzekeraar de mondhygiënist?

Als u een aanvullende verzekering heeft, is dit meestal wel het geval. Heeft u alleen een basisverzekering, dan valt een behandeling bij de mondspecialist hier niet onder. Gaat het om kinderen die jonger zijn dan achttien jaar, dan zullen de kosten voor de behandeling bij een mondhygiënist wel gecompenseerd worden.

Voorkom problemen met uw gebit

U plukt altijd de vruchten van een goede mondverzorging. Hiermee houdt u uw tanden, kiezen en tandvlees gezond. Er zijn meerdere punten waar u zelf op kunt letten. Het is belangrijk uw tanden minimaal tweemaal per dag twee minuten te poetsen. Denk er ook aan om uw tong mee te poetsen. Met ragers en flossdraad maakt u ook de ruimte tussen uw tanden en kiezen goed schoon. Verder is het essentieel om regelmatig naar de tandarts te gaan.

Plan een afspraak in bij onze mondhygiënist

Onze mondhygiënisten in Amsterdam zijn gespecialiseerd in de verzorging van uw gebit en de preventie van tandbederf en tandvleesaandoeningen. Heeft u vragen of wilt u advies over mondverzorging of uw gebit? Plan een afspraak in bij onze mondhygiënist in Amsterdam .

Neem contact met ons op Bel 020 670 2052

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.